Over CC75 Cycling Team

CC75 is opgericht in september 1975. In eerste instantie bestond de vereniging alleen uit wedstrijdrenners. Enkele jaren na de oprichting kwamen daar toerfietsers bij. In 1981 splitste de toerafdeling zich af van de renafdeling en ging verder onder de naam FTC CC75.

CC75 is een actieve vereniging. De renners en rensters van de club komen uit in verschillende categorie├źn, van jeugd tot masters 70+ en in verschillende disciplines. Het oranje-zwart van CC75 kom je daarom tegen op de weg, op de baan of tijdens MTB of veldcrosswedstrijden.

Binnen de wielerwereld is CC75 een bekende naam. De club leverde vele wielertalenten af en behaalde veel successen. Renners als Rob Harmeling, Henk Poppe, Henri Dorgelo en vele anderen reden hun (eerste) kilometers in het shirt van CC75. Daarnaast stonden CC-ers aan de wieg van onder andere het huidige Team Sunweb en VolkerWessels-Merckx.

Ook op organisatorisch vlak is CC75 geen onbekende. Jarenlang organiseerde de Nijverdalse vereniging de Caraco Omloop, later de Amicon Van Keulen Omloop. In 2018 en 2019 organiseerde CC75 het districtskampioenschap wielrennen, in 2016 het NK Veldrijden en in 2018 de aankomst en start van een etappe in Olympia’s Tour. In september 2019 was CC75 samen met Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal organisator van de koninginnerit in de Boels Ladies Tour.

CC75 heeft als doel het laagdrempeliger maken van de wielersport en wil op die manier een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl voor jong en oud. CC75 is partner van Jumbo Visma Academy.