Parcours categorie 4 t/m 7

Parcours categorie├źn 4 t/m 7 NK Jeugdwielrennen 2020

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen 2020 wordt verreden in en om het villapark in Nijverdal. Voor velen is dit parcours bekend terrein, aangezien hier jaarlijks de Ronde van het Villapark wordt verreden.

In tegenstelling tot de reguliere wedstrijden starten de deelnemers aan het NK Jeugdwielrennen aan de Joncheerelaan, ten hoogte van De Ruyterweg. Na de start passeren de renners de finishlijn aan de Joncheerelaan, ten hoogte van De Markies. Na het passeren van de finish slaan de renners linksaf naar de Jan van Galenlaan en vervolgens linksaf naar de Witte de Withlaan. Via de Jacob van Heemskercklaan komen de renners en rensters bij de Cornelis Evertsenlaan. Hier loopt het parcours serieus omhoog. De klim van de Cornelis Evertsenlaan is 230 meter lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7%!

Bovenaan de Cornelis Evertsenlaan wacht nog een klein klimmetje, waarna de renners en rensters mogen beginnen aan de lange afdaling van De Ruyterweg. Onderaan de afdaling gaat het parcours linksaf richting de finishlijn.