Algemene informatie

Op zaterdag 27 juni 2020 hoopt de organiserende wielervereniging CC75 zo’n 630 renners en rensters uit heel Nederland te mogen verwelkomen in Nijverdal voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen.

De deelnemers aan het NK Jeugdwielrennen worden door het district waarin zij rijden uitgenodigd om deel te nemen aan het kampioenschap. Ieder district kent daarvoor zijn eigen selectieprocedure. Medio juni worden de deelnemers aan het NK door hun district geïnformeerd over de deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

CC75-renner Mees van der Veen in actie tijdens de Ronde van het Villapark 2019

Tijdens het Nederlands Kampioenschap wordt in 14 categorieën gestreden om de kampioenstrui. Alleen de jeugdcategorieën 1 t/m 7 komen tijdens het NK in actie.

Het NK Jeugdwielrennen wordt verreden in en om het Villapark in Nijverdal. Het parcours is vanzelfsprekend tijdens het NK volledig afgesloten voor alle verkeer. Voorafgaand aan het NK zal het parcours op vrijdagavond van 18:00 tot 20:00 uur worden afgesloten om deelnemers in de gelegenheid te stellen het parcours te verkennen. Omwille van de veiligheid van de deelnemers, onze vrijwilligers en de omwonenden doet de organisatie van het NK een dringend beroep op de deelnemers om niet buiten de hiervoor bedoelde tijden in te rijden op het parcours.